NAViO er åpen for alle audiovisuelle oversettere, deriblant fjernsyns- og videotekstere, dubbemanusoversettere og teater-, opera- og kinotekstere. Medlemskapet er gratis for nyinnmeldte det første året. NAViOs viktigste oppgaver er

– å samle audiovisuelle oversettere

– å ivareta økonomiske fellesinteresser

– å fremme faglig utvikling og sosial utveksling

– å arbeide for fagets anerkjennelse

– å synliggjøre fagets kulturelle betydning

Dette er store oppgaver, og vi trenger alltid flere på laget.

NAViO kan tilby mange medlemsfordeler:

NAViO-ringen: Denne ringen gir deg kontakt med de fleste andre audiovisuelle oversettere i bransjen. Her finnes det folk med kunnskap innen de utroligste fagfelt.

Nettverkstedet: Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere oversetterorganisasjoner. Med blant annet Ordnetts tretti forskjellige ordbøker på sju forskjellige språk, Store norske leksikon og Encyclopaedia Britannica er Nettverkstedet et uvurderlig verktøy for en oversetter.

Faglig påfyll: NAViO arrangerer seminarer, konferanser og andre treff. Som medlem får du gratis tilgang til de fleste slike arrangementer.

Rabatter:

–  20 % rabatt på teksteprogramvare fra EZTitles

– Fordelaktige priser på dataprodukter gjennom en forhandleravtale med H. Ødegaard & Co.

Sosiale treff: NAViO arrangerer jevnlig sammenkomster (såkalte “tekstepils”) for alle i bransjen. NAViO har også julebord for medlemmene hvert år.

E-postkonto

Som medlem av NAViO får du en egen e-postadresse i formatet fornavn.etternavn@navio.no. All post som sendes til denne adressen, sendes som regel videre til e-postadressen du bruker til vanlig.

Men visste du at du også kan få en e-postkonto hos NAViO? Forskjellen er altså at e-post som sendes til navio-adressen din, havner i en egen postkasse hos tjenestetilbyderen vår. Det er en vanlig POP3-konto hvorfra du kan laste ned e-post til e-postprogrammet på din egen maskin, men som du også kan nå direkte via nettet. Kontoen har også IMAP-funksjon.

Dette er et godt alternativ til f.eks. Hotmail. Hvis dette er tilbud du har lyst til å benytte deg av, kan du ta kontakt med oss via brev, telefon eller e-post. Vi sender deg informasjon om brukernavn, passord og oppsett i e-postprogrammet ditt.

NAViO

Arbeidersamfunnets plass 1 C

0181 Oslo

Telefon: 22 20 71 71

E-post: post(a)navio.no