Er du glad i ord? Har du noen gang lurt på hvorfor det som blir sagt på film ikke alltid er det som ender opp i tekstinga? Bryr du deg om tekstinga når du går på kino eller ser på tv? Hvis du ikke legger merke til den, er det gjerne fordi den er god. Alltid drømt om en jobb i filmbransjen? På teksting.no får du sjansen.

Teksting kommer inn i skolen fordi det er en vei til større språklig bevissthet og til bedre kompetanse både i norsk og i engelsk. Du kan velge å gå rett på filmklippene og starte tekstejobben med én gang, eller du kan lese litt teori først og tekste etterpå. Du bør uansett gjøre begge deler etter hvert.

Samtidig som du lærer å tekste film, jobber du med læreplanmålene for norsk og engelsk. Du får jobbet med mange læreplanmål på en kreativ måte.

Redskapene du skal bruke er et dataprogram for teksting, tilsvarende det proffe tekstere bruker til å lage tekster på film og kino, med ferdig innlagte klipp fra nyere kinofilmer. Alt dette finner du på teksting.no.

Du bør også sette deg inn i kursmaterialet for tv-teksting som du finner på nettsida. Der finner du lenker til oppgavene som er laget til filmklippene. Oppgavene er laget ut fra læreplanmålene i norsk (LK06) for videregående skole.

GÅ TIL TEIS – TEKSTING I SKOLEN